Att spela i en pokerturnering live

Att sätta sig vid datorn och spela ett antal händer poker är något som är så väldigt enkelt idag. Faktum är att man inte ens behöver ha tillgång till datorn utan man kan lika gärna dra fram mobilen och spela där. Men det är en helt annan upplevelse att spela i en stor liveturnering. Här tänkte vi komma med några tips på vad man ska tänka på inför sin första liveturnering.

Så länge man inte har massor av pengar att lägga ut eller sparat under lång tid kommer man nog inte ta del av någon av de största. Och även om man hade råd är det nog bättre att försöka hitta en lite mindre. Titta på hur mycket det kostar att köpa in sig och se till att detta inte är en ansenlig mängd av bankrullen. Har turneringen rebuys måste man även tänka på hur man ställer sig till detta och ta med det i beräkningen. När man väl är på plats ska man inte göra misstaget att av spela någon annans spel. Man spelar i regel som bäst när man spelar som man själv är van och bekväm.

Går man över till att spela som någon annan kring bordet kommer man troligtvis förlora mer än man vinner. Hur man än ser på saken så är man nog starkast när man spelar sitt eget spel. Inte heller ska man försöka imitera andra pokerspelares tekniker eller sätt att bete sig kring bordet. Att spela sitt eget spel går även över till hur man för sig kring bordet. Försöker man helt plötsligt bete sig som någon annan ökar man även risken att man visar en och annan tell om sig själv och sina kort. Sist men inte minst måste man ha tålamod. Att spela live är i en del avseenden väldigt annorlunda från att spela online.

En väldigt stor skillnad är att händer kan ta betydligt längre tid när man spelar live då det inte bara är vanligare att fler spelare blir involverad i potter utan många tar sig även tiden att observera sina motståndare för att bestämma om det bästa valet är att syna, höja eller lägga sig.